Boka provning av vita viner - i Stockholm
Ost och Vinprovning - Vita viner och Rosé - Vinprovningsprotokoll
Ni får prova och analysera sensoriskt fyra vita viner av olika ursprung och typ.
Vi ordnar även Ostprovning med franska ostar!
Vitmögelostar är välkända storheter som Brie de Meaux och Camembert, men också andra toppostar som Chaourche, Coulommiers och Brillat Savarin.
Blåmögelostar är förstås lämpliga på ostbrickan. Bland de blågröna mögelostarna är tre mer berömda, uppskattade och ansedda: Roquefort, Gorgonzola och Stilton. Andra ostar är Bleu des causses, Bleu de bresse, Cabrales, Maytag, Danablu och Blue dorset.
Världen är full av hårda/ halvhårda ostar: holländska Gouda, schweizisk Appenzeller, Emmentaler och Gruyère, danska Samsö, spansk Manchego, Roncal, italiensk Parmesan, Morbier, Svecia, Västerbotten, Prästost, Herrgårdsost, Grevé.
Kända kittostar är Époisses, Livarot, Maroilles, Munster, Reblochon, Tilci och Vacherin, Port salut, Taleggio m.fl.
Kända getostar gjorda på getmjölk är Cabrales från Spanien, Bûcheron, Crottin de chavignol, Valencay, Picodon, Pouligny-St-Pierre, Chabichou, Rocamadour och Büche cendrée från Frankrike. Hawkstone och Satterleigh från England och Gullspira, Skärvången, Smååkrans, Gärde, och Gärdnäs från gårdar i Sverige.
Provningen tar ca 2 timmar.
Rosévinsprovning - Ostprovning och vinprovning
Provning av roséviner - Vinprovningsprotokoll
Ni provar och analyserar sensoriskt fyra viner av olika ursprung och typ. Ostbricka ingår.
Ost och vinprovning med Vinprovningsprotokoll för grupper.
Vill ni prova sju sorters ostar och fyra viner och försöka utröna vilka sorter som passar ihop? Beställ då vår Ost & vinprovning
Vitmögelostar är välkända storheter som Brie de Meaux och Camembert, men också andra toppostar som Chaourche, Coulommiers och Brillat Savarin.
Blåmögelostar är förstås lämpliga på ostbrickan. Bland de blågröna mögelostarna är tre mer berömda, uppskattade och ansedda: Roquefort, Gorgonzola och Stilton. Andra ostar är Bleu des causses, Bleu de bresse, Cabrales, Maytag, Danablu och Blue dorset.
Världen är full av hårda/ halvhårda ostar: holländska Gouda, schweizisk Emmentaler och Gruyère, danska Samsö, Manchego, Roncal, italiensk Parmesan, Morbier, Appenzeller, Svecia, Västerbotten, Prästost, Herrgårdsost, Grevé.
Kända kittostar är Époisses, Livarot, Maroilles, Munster, Reblochon, Tilci och Vacherin, Port salut, Taleggio m.fl.
Kända getostar gjorda på getmjölk är Cabrales från Spanien, Bûcheron, Crottin de chavignol, Valencay, Picodon, Pouligny-St-Pierre, Chabichou, Rocamadour och Büche cendrée från Frankrike. Hawkstone och Satterleigh från England och Gullspira, Skärvången, Smååkrans, Gärde, och Gärdnäs från gårdar i Sverige.
Provningen tar ca 2 timmar.
TAGS: Ostprovning med franska, italienska och spanska ostar och vinprovning i Stockholm
Vitvinsprovning, Riesling, Chardonnay, provning med ostar
Vinprovningsprotokoll