Baggusevents header1juni

Baggusevents provningar top2020

Upplevelse: Frankrike runt - Boka Ostprovning och vinprovning; Franska viner

Vinprovning: Frankrike runt 2022

Vinprovning med Bordeaux, Bourgogne, Rhône & ostar från La France - Vin och ostprovning

Ni provar och analyserar sensoriskt fyra-fem viner från olika distrikt och typ tillsammans med sju ostar.
boka upplevelser stockholm Pris: från 550 kr


Frankrike - hem för viner som Bordeaux, Bourgogne och Champagne - är utan tvekan världens viktigaste vinproducerande land. I århundraden har det producerats vin i större mängd och högre kvalitet än någon annat land. Vin är djupt rotad i den franska kulturen nästan alla nivåer i samhället; det är drycken för både eliten och vanliga människor. alt

Mångfalden av franskt vintyper beror delvis på landets olika klimatzoner. Champagne den nordligaste region, har en av de kallaste klimatet någonstans i vinodlings världen - i skarp kontrast till den heta och torra Rhônedalen 560 km bort i sydöst. Bordeaux, i sydväst, har ett maritimt klimat och påverkas starkt av Atlanten i väster och de olika floder som slingrar sig mellan vingårdarna.
Majoriteten av Bordeaux- vinerna är de torra , medelfylligtröda och har gjort regionen berömd . Den finaste av dessa kommer från den stora slotten i Medoc , särskilt de i Pauillac och Margaux och från " rätt flodbank " som appellationerna Saint - Emilion och Pomerol . De röda kompletteras av högkvalitativa vita viner både torra från Pessac - Léognan och de söta botrytisangripna från Sauternes .

Östra regionerna som Bourgogne och Alsace har ett kontinentalt klimat med varma, torra somrar och kalla vintrar. I Frankrikes djupa söder, Provence och Languedoc-Roussillon områderna har ett medelhavsklimat, som kännetecknas av varma somrar och relativt milda vintrar.
Rhône-dalen är en viktig vinproducerande regionen i sydöstra Frankrike . Det följer den nord-sydliga loppet av floden Rhône i nästan 240 km från Lyon till Rhôneflodens delta på Medelhavskusten.

Bourgogne vinerna kommer från flera olika underområden , alla med sin egen speciella karaktär . Fyra av dessa ligger i hjärtat av Bourgogne , i en smal remsa går 120 km mellan städerna Dijon och Macon . Från norr till söder är de Côte d'Or, bestående av Côte de Nuits och Côte de Beaune, Côte Chalonnaise och Maconnais .


Provning av franska viner vin protokoll vinprovningmed vinprovningsprotokoll

Prova och analysera sensoriskt fyra - fem viner av olika ursprung och typ. Ostbricka ingår.
Ost och vinprovning med Vinprovningsprotokoll för grupper.
Vill ni prova sju sorters ostar och fyra viner och försöka utröna vilka sorter som passar ihop?
Beställ då Ost & vinprovning

Vitmögelostar är välkända storheter som Brie de Meaux och Camembert, men också andra topp­ostar som Chaourche, Coulommiers och Brillat Savarin.

Blåmögelostar är förstås lämpliga på ostbrickan. Bland de blågröna mögelostarna är tre mer berömda, uppskattade och ansedda: Roquefort, Gorgonzola och Stilton. Andra ostar är Bleu des causses, Bleu de bresse, Cabrales, Maytag, Danablu och Blue dorset.

Världen är full av hårda/ halvhårda ostar: holländska Gouda, schweizisk Emmentaler och Gruyère, danska Samsö, Manchego, Roncal, italiensk Parmesan, Morbier, Appenzeller, Svecia, Västerbotten, Prästost, Herrgårdsost, Grevé.

Kända kittostar är Époisses, Livarot, Maroilles, Munster, Reblochon, Tilci och Vacherin, Port salut, Taleggio m.fl.

Kända getostar gjorda på getmjölk är Cabrales från Spanien, Bûcheron, Crottin de chavignol, Valencay, Picodon, Pouligny-St-Pierre, Chabichou, Rocamadour och Büche cendrée från Frankrike. Hawkstone och Satterleigh från England och Gullspira, Skärvången, Smååkrans, Gärde, och Gärdnäs från gårdar i Sverige.
Ostprovning och Vinprovning med rosévin!

latour provning stockholm

KARTAFRANKRIKE
TAGS: Vinprovning med Bordeaux, Bourgogne, Rhône & ostar

Vinprovningsprotokoll för vita, röda och roseviner

Baggusevents header bottom provningar


Avbokning grupper:
7 dagar innan, ej avgift. Inom 7 dagar, avgift 1 000:-.
T.o.m. dagen innan provning är justering av antal deltagare möjlig.

Avbokning/Justering/Förändring samma dag – full debitering.

Skriv ut E-post

Webbproduktion